mei 27, 2016

trombone en tuba docent

trombone en tuba lessen

Ik ben nu al bijna 30 jaar trombone en tuba docent en dat doe ik nog steeds met veel plezier.
Het blijft een uitdaging om voor elke leerling te kijken wat voor hem of haar de beste manier is om het instrument zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.

Ik ben zelf op mijn twaalfde begonnen op tenortrombone en ben uiteindelijk op het conservatorium van Hilversum (tegenwoordig Amsterdam) afgestudeerd op bastrombone.
Zowel tijdens mijn conservatoriumtijd als in mijn professionele loopbaan ben ik zelf ook de nodige uitdagingen tegengekomen en dat helpt me enorm om voor mijn leerlingen oplossingen te bedenken voor de meest uiteenlopende problemen.

De trombone en tuba zijn instrumenten die qua techniek en aanpak erg op elkaar lijken. Ontspanning, muzikale voorstelling en plezier in het spelen zijn van belang om snel resultaat te behalen en daarbij wil ik je graag helpen. Het blijkt steeds weer dat de moeite die je in het studeren steekt, zich dubbel en dwars terug betaald op het moment dat je steeds verder vooruit gaat en je je muzikale doel kan verwezenlijken.
Ik zoek voor jou de meest geschikte oefeningen, methodes en lesboeken zodat je je zo goed mogelijk kan voorbereiden op jouw “droom” orkest of band.

Of je de nieuwe “Jörgen van Reijen” of de nederlandse “Trombone Shorty” wil worden, de trombone kun je in elke muziekstijl gebruiken. En aangezien er maar weinig trombonisten zijn, ben je ook al snel welkom bij je beoogde band of orkest. Trombonisten zijn erg gezocht.

Ook tuba spelers zijn dun gezaaid. Leef je uit op je sousafoon in een “Second Line” of speel een euphonium solo a la “Steven Mead”  bij je harmonie orkest. Ik help je graag om je instrument zo goed mogelijk te leren bespelen.

Iedereen is van harte welkom in mijn thuispraktijk. Of je een beginner bent die wekelijks les wil krijgen of een gevorderde blazer die incidenteel lessen afneemt, voor iedereen is er een lesvorm op maat.

Je kunt al lessen volgen als je 6 jaar oud bent op de pBone mini. Je bent echter nooit te oud om te beginnen. Mijn oudste beginner is 71 en heeft veel plezier in het vervullen van zijn lang gekoesterde wens!